Univerzális orosz robottraktor

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Az oroszok bemutatták az első hazai gyártású vezető nélküli robottraktorukat. Az univerzális vezérlőrendszer bármilyen kombájnba, vagy traktorba beépíthető.

 

Az oroszországi Jekatyerinburgban megrendezett Innoprom kiállításon mutatták be az első hazai gyártmányú vezető nélküli teljesen automatizált vontatót.


A pilóta nélküli traktor prototípusa nem rendelkezik vezetőfülkével és a klasszikus kezelőszervekkel, kormánykerékkel, emelőkarral, vagy pedállal, így nincs szükség vezetőre sem.

 

Működés közben a teljesen autonóm a GPS-rendszernek köszönhetően 10 cm-es pontosságú korrekciós jelekkel, valamint számos irányítási és helymeghatározási megoldással képes önállóan navigálni.

 

Az orosz mérnökök által tervezett központi vezérlő felelős a vontató mozgatásáért. A műholdakról kapott információk birtokában megtervezi az útvonalat és a biztonságos sebességet. A kameráknak köszönhetően a prototípus felismeri az akadályokat, és ennek megfelelően reagál rájuk.

 

A kiállított prototípusnak készítették a képen látható piros karosszériát, de a vezérlőrendszer univerzális konstrukció, szinte bármilyen kombájnba vagy traktorba beépíthető.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Újraindul a traktorgyártás Szerbiában? 2019-11-04 | magyarmezogazdasag.hu Napenergia a földeken 2019-10-29 | magyarmezogazdasag.hu/ Süddeutsche Zeitung Egy Porsche ritkaság 2019-10-21 | blog.syngenta.hu Egy legenda vége - csődbe ment az Ursus 2019-10-15 | magyarmezogazdasag.hu Mennyi pénzt ér a precíziós gazdálkodás? 2019-09-26 | magyarmezogazdasag.hu
tovább a többi hírhez »
Archívum - utolsó megjelent számaink
2019. október
2019. szeptember
2019. augusztus
2019. július
2019. június
2019. május
2019. április